Alacskai úti erdőrészlet megfigyelése
[Technológia]

Breaking News! – A kezdetek, ahogyan erdőt még nem láttunk!

Lézer scanner, vadkamerák, kötél nélküli mászás, tetőkamera szerelés, mindent bevetettünk! A különböző technológiákat felhasználva megfigyeltük egy Budapesti erdőterület 1 éves fejlődését, melyet örömünkre szolgál most itt bemutatni egy-egy rövid és látványos képsoron keresztül. Sok időbe telt, de megérte!

Formabontó és mégis lehetséges a természet bevezetése a digitális világba. Lézer segítségével 1-2 mm pontossággal megmérhető a fák törzsének, ágainak növekedése, valamint számolható a lombkoronák térfogatának gyarapodása. Az intrók rövidsége ne tévesszen meg senkit, ez nekünk szól, akik minél kevesebb idő alatt minél több impulzust és információt szeretnénk magunkévá tenni, hiszen a technológiai útján ez ma lehetséges és minden elérhető. A természet fejlődésében viszont minden hosszú években mérhető és a látványos eredményig az idő az egyik legmeghatározóbb faktor.

Ha velünk gondozzátok hazánk erdőit és időről időre visszalátogattok, akkor biztosan találkozhattok majd egy következő őrült ötletünkkel. Ki tudja, például egy mesterséges falevél… vagy ilyesmi. Na de csak semmi spoiler!

Várunk vissza Titeket!

Helyszín

Budapest, XVIII. kerület

Nézd meg térképen!

Galéria